επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ελληνονατοϊκή άσκηση καταστολής τωνλαϊκών αγώνων

ΕλληνοΝΑΤΟΪΚΗ στρατιωτική προετοιμασία ενάντια στους λαούς και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται !
Να δυναμώσουμε την πάλη μας για τα δικαιώματα μας. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας

Το πρόσφατο βίντεο που δείχνει μονάδα στρατού της Ελλάδας να εκπαιδεύεται στην καταστολή διαδηλωτών, και είδε το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε και στον πιο δύσπιστο απ’ τη μια μεριά τον πραγματικό ρόλο του ΝΑΤΟ αλλά και σε τι έχουν μετατρέψει όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ . Σε ξέφραγο αμπέλι των αμερικανονατοϊκών, σε πεδίο βολής και σε ορμητήριο των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών εξορμήσεων. Η αποκάλυψη του βίντεο που πιθανόν έγινε στα πλαίσια τρομοκράτησης του λαού, ο οποίος παρά τα εμπόδια που του βάζουν πεισμώνει και αγωνίζεται για τα δίκια του , σίγουρα δεν ξάφνιασε του υπουργούς και τα παπαγαλάκια του συστήματος αφού ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ – ο παλιός που φανερώνεται θα λέγαμε εμείς –έχει συνυπογραφεί από όλα τα μέλη του τον Αύγουστο του 2010. Αποκαλυπτικός ο πρώην πρέσβη της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ στη Ντόιτσε Βέλε , τον Αύγουστο του 2010,.«Σήμερα και αύριο οι κίνδυνοι για εμάς δεν θα προέρχονται πλέον από κράτη που θα μας απειλούν με τεθωρακισμένα και πυραύλους, αλλά από αδύναμους που δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν τις χώρες τους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποτρέψουν τη δράση τρομοκρατών στις χώρες τους. Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή. Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να προσαρμοστεί στις νέες αυτές συνθήκες». ¨Όπως αποκαλυπτικές ήταν και οι δηλώσεις του πρώην στρατιωτικού Μυλωνάκη στο Mega ότι η 71η Μεραρχία ανήκει και στο ΝΑΤΟ και μπορεί εφόσον κρίνεται σκόπιμο να επεμβαίνει και σε κοινωνικές κρίσεις και αναταραχές αντικαθιστώντας την αστυνομία.
Αυτό το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ όχι μόνο τον γνωρίζουν αλλά τον έχουν συνυπογράψει και οι υπουργοί της κυβέρνησης που δήλωναν άγνοια για την άσκηση. ¨Όταν τον Αύγουστο του 2009 ψήφιζαν στην Βουλή το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στη διοίκηση του ΝΑΤΟ και την ελληνική κυβέρνηση παραχωρούσαν κυριαρχικά δικαιώματα και πλήρη ελευθερία κινήσεων στην μηχανή του πολέμου που λέγεται ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται :
….το εν λόγω μνημόνιο βρίσκεται σε ισχύ «σε περιόδους ειρήνης, καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, κρίσης και σύγκρουσης ή σε περιόδους έντασης όπως μπορεί να καθορίζονται από κοινού από τις αρμόδιες αρχές της Φιλοξενούσας Χώρας».
………οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ «ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ και να αποδέχονται τις διατάξεις του παρόντος Μνημονίου Κατανόησης»
……….οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις «απαλλάσσονται από φόρους, δασμούς, διόδια, εισφορές και λοιπές συναφείς χρεώσεις»………...
Απλά θα έπρεπε να δηλώσουν ότι δεν τους ενημερώνουν για τις ασκήσεις επειδή έχουν παραχωρήσει εν λευκώ αρμοδιότητες στους Νατοϊκούς διοικητές. Η υποτέλεια σε όλο της το μεγαλείο.
Η επίθεση στα εργασιακά ,οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, το ξεπούλημα των πλουτοπααραγωγικών πόρων και δυνάμεων του τόπου σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ στο Αιγαίο και το ενεργειακό συνθέτουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για το λαό μας.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βαδίσουν το δρόμο του αγώνα, να δυναμώσουν τις αντιστάσεις τους. Να ξαναθέσουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα το ξεπέταγμα των ξένων βάσεων και του ΝΑΤΟ από τον τόπο. μας.Οι αραβικοί λαοί δείχνουν τη μόνη διέξοδο που μένει στους εργαζόμενους και τους λαούς για να αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική –καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Χανιά 13-02-2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.