επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Επί τρία χρόνια 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν αποκλεισμένοι στη Γάζα στερούμενοι τα στοιχειώδη. Τρόφιμα , πόσιμο νερό, φάρμακα . Τα παιδιά τους ζουν σε καθεστώς τρόμου . Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ ενάντια στους κατοίκους της Γάζας που είχαν σαν αποτέλεσμα πάνω από 1400 θύματα .Αυτές τις μέρες το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ξανά να βομβαρδίζει τη Γάζα και καθημερινά ανακοινώνονται θύματα Παλαιστίνιοι . Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να απαγορεύσει κι αυτή την οποιαδήποτε διέλευση των Παλαιστινίων απ’ τα σύνορα της οδηγώντας έτσι τους κατοίκους της Γάζας στην εξόντωση.
Ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μ. Ανατολή . Οι σιωνιστές όχι μόνο του στερούν το δικαίωμα να έχει λεύτερη πατρίδα ,αλλά και σ’ αυτά τα εδάφη που τον έχουν περιορίσει να «ζει», του απαγορεύουν να χτίζει σχολεία, να παράγει προϊόντα, να προσπαθεί να οικοδομήσει το μέλλον του και να εκλέγει αυτούς που θέλει να τον κυβερνήσουν. Το Ισραήλ στηρίζεται απροκάλυπτα απ’ τις ΗΠΑ και την Ε.Ε και ενθαρρύνεται απ’ τη στάση τους στις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπολύει ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για λεύτερη Παλαιστίνη είναι εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και για αυτό θέλουν να τον καταπνίξουν.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , αλλά και η προηγουμένη της Ν.Δ έχουν δώσει απλόχερα τη στήριξη τους στο Ισραήλ. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στο Ακρωτήρι των Χανίων καθοδηγούσαν τους Ισραηλινούς κατά τη διάρκεια των περσινών βομβαρδισμών ,και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ έχουν γίνει καθεστώς.

Σήμερα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και νέες εστίες πολέμου ανάβουν προκειμένου οι μεγάλες δυνάμεις να ανακατανείμουν αγορές και πλουτοπαραγωγικές περιοχές, η αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων και κάθε λαό που αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστές δεν είναι απλά ηθικό-ανθρωπιστικό καθήκον. Είναι όρος για την παραπέρα ανάπτυξη του αντιπολεμικού –αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος. Στο όνομα της κρίσης οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο, επιβάλλουν σε εκατομμύρια εργαζόμενους καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και ταυτόχρονα δεν θα διστάσουν να τους στείλουν κρέας στις μηχανές του πολέμου προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ο λαός μας, η νεολαία οι εργαζόμενοι μαζί με τους αγώνες για να μη πληρώσουμε τη κρίση τους πρέπει να δυναμώσουμε και τον αντιϊμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα Για διώξουμε τις αμερικανονατοϊκές βάσεις απ’ τον τόπο μας.

Η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης καταγγέλλει τις δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας και καλεί το λαό μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Χανιά 11-01-10


Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010


Πακιστάν:"Πέτρες της οργής",μετά το βομβαρδισμό και τη δολοφονία αμάχων από αμερικάνικα και κρατικά αεροπλάνα ελευθεροτυπία 14042010

Όταν οι ιμπεριαλιστές "συμφωνούν για αφοπλισμούς"προετοιμάζονται για πόλεμο.

Νέα συμφωνία SΤART υπογράφηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία την προηγούμενη βδομάδα .47 κράτη μετείχαν στη διάσκεψη για τα πυρηνικά στην Ουάσιγκτον, στις 12-13/4/2010 και συμφώνησαν 1)να «προστατέψουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια απ’ τους τρομοκράτες» !!!!, 2) Ουκρανία, Καναδάς και Μεξικό να παραδώσουν αποθέματα ουρανίου και πλουτωνίου σε Ρωσία και ΗΠΑ για …φύλαξη. και 3) Όλοι ανακήρυξαν τον κοινό εχθρό ….το ΙΡΑΝ και τη Β. Κορέα.
Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οι συγκαλυμμένες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ρωσία , ΗΠΑ, Κίνα Γαλλία κλπ μας θύμισαν την άλλη «συμφωνία ειρήνης» παραμονές της δεκαετίας του ’90 . Τη συμφωνία Ρήγκαν Γκορμπατσώφ. Συμφωνία που ακολούθησε…….. ο πρώτος πόλεμος στον Κόλπο, στο Ιράκ, οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία και η διάλυση της, οι πόλεμοι στον Καύκασο, στο Αφγανιστάν, ο 2ος πόλεμος στο Ιρακ, οι καθοδηγούμενες εξολοθρεύσεις των λαών της Αφρικής, η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την ανατολή κλπ, κλπ,κλπ
Οι όλες κινήσεις των ιμπεριαλιστών αποκαλύπτουν : 1ο .Οι ΗΠΑ ποτέ δεν παραιτήθηκαν από το στρατηγικό στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας . Το νέο πυρηνικό δόγμα του Ομπάμα φανερώνει ότι οι ΗΠΑ θέτουν τους δικούς τους όρους και αποσκοπούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς με Ρωσία ,αλλά και με τη Κίνα . Δεν είναι τυχαίο ότι το έγγραφο της Ουάσιγκτον για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ αναφέρει για τη Κίνα ότι, «εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις μελλοντικές στρατηγικές προθέσεις της Κίνας». Επίσης η νέα SΤART προέκυψε έχοντας σαν δεδομένο ότι η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ θα εγκατασταθεί νοτιότερα (στα Βαλκάνια και που;)
Αυτό που είναι βέβαιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, είναι ότι οι ΗΠΑ σήμερα διαθέτουν 2200 στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές, η Ρωσία 2800 -3000, η Βρετανία 185, Γαλλία 300, Κίνα 240, Ισραήλ 80-106 ,Πακιστάν 60-90, Ινδία περίπου 60 και Β. Κορέα λιγότερες από 10. Ισραήλ, Ινδία, Πακιστάν, Β. Κορέα δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη ΤΝΤ. Σ’ αυτό το οπλοστάσιο να προσθέσουμε όλα τα άλλα πυρηνικά όπλα μικρότερου βεληνεκούς με εμπλουτισμένα ή απεμπλουτισμένα ραδιενεργά υλικά γόμωσης, όλα τα συνεχώς εκσυγχρονιζόμενα συμβατικά όπλα, τα βιολογικά όπλα κλπ για να αντιληφθούμε σε τι «πυριταποθήκη» κάθεται η ανθρωπότητα .
Εξ άλλου είναι σ’ όλους γνωστό ότι με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου βομβάρδισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία και διαφόρων τύπων ραδιενεργά, τοξικά, χημικά κλπ χρησιμοποίησαν στον πόλεμο στο ΙΡΑΚ. Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη Φαλούτζια με παραμορφωμένα νεογέννητα .

Τι άλλο από στάχτη στα μάτια των λαών είναι λοιπόν αυτές οι συμφωνίες για μείωση των πυρηνικών και οι εναγκαλισμοί των γερακιών; Αυτό που ετοιμάζουν είναι ένας νέος γύρος αφαίμαξης των λαών μέσα απ’ τον οικονομικό στραγγαλισμό μικρότερων κρατών και εξαθλίωσης των εργαζομένων μέσα από τη δημιουργία όρων ελαχιστοποίησης του κόστους της εργασίας, αλλά ταυτόχρονα διαμόρφωση εκείνων των συσχετισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να επιβάλλουν ο καθένα προς όφελος του ανακατονομή αγορών και πλουτοπαραγωγικών πόρων. Και το τελευταίο η ιστορία διδάσκει ότι γίνεται μόνο με τα όπλα .
Για αυτό ο χαιρετισμός του Παπανδρέου και των όμοιων του για τη συμφωνία ΗΠΑ Ρωσίας δεν δείχνει παρά τη δουλικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τα ατλαντικά αφεντικά .
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Η ανάγκη να αναπτυχθεί μαζικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα είναι επιτακτική.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Από αντιβασικό-αντιπολεμικό δελτίο Νο1

Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα
Η χώρα προγεφύρωμα –ορμητήριο των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ


Οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα ξεκίνησαν να στήνονται τη δεκαετία του ’50, λίγα χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου και αφού έχει εγκατασταθεί στη χώρα το ξενόδουλο ,αντιλαϊκό καθεστώς, το καθεστώς της.
Το ελληνικό έδαφος έχει μετατραπεί σ’ ένα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ , και του ΝΑΤΟ. Στην Ελλάδα υπάρχουν και λειτουργούν. : Το πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Θαλάσσιων Μεταφορών, η βάση στο Ακτιο, ,το πολυεθνικό στρατηγείο εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη, επιχειρησιακό στρατηγείο της ΕΕ (Operations Headquarter (OHQ)) στη Λάρισα, η ναυτική νατοϊκή Βάση στη Σούδα (ελλιμενισμός πολεμικών πλοίων–αποθήκες καυσίμων και όπλων , διαμετακομιστικό κέντρο), η αεροπορική Βάση ευκολίας των ΗΠΑ στο Ακρωτήρι Χανίων το πολυεθνικό εκπαιδευτικό κέντρο επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης (ΠΕΚΕΥΕ), το πεδίο βολής Κρήτης (ΠΒΚ) Χανιά , το κέντρο εκπαίδευσης του προσωπικού στον «αντιτρομοκρατικό» υποτίθεται αγώνα ή όπως λέγεται επίσημα: «Κέντρο Εκπαίδευσης ναυτικών Επιχειρήσεων Αποτροπής» (NMIOTC). Χανιά . Επίσης η 115 πτέρυγα μάχης στα Χανιά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρησιακών σχεδιασμών των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ.. Οι πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω απ’ τον ελληνικό εναέριο χώρο γίνονται ελεύθερα .

Οι στρατιωτικές Βάσεις
στα Χανιά
Ο τελευταίος πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια στο Ιρακ φανέρωσε την καθοριστική σημασία, των Βάσεων στο Ακρωτήρι και στη Σούδα, για τη διεξαγωγή του
• Από το Γενάρη μέχρι τον Μάρτη του 2003 μέσω του αεροδρομίου των Χανίων κινήθηκαν1406 μερικάνικα πολεμικά αεροπλάνα.Τα Βομβαρδιστικά Β52 ξεκινούσαν απ’ τις βάσεις της Αγγλίας , Γερμανίας και ανεφοδιάζονταν στον αέρα εν πτήση από τη βάση στα Χανιά. Τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα ΕΝΤΕΡΠΡΑΪΖ –ΡΟΥΣΒΕΛΤ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ κλπ ελλιμενίζονταν το ένα μετά το άλλο για ανεφοδιασμό και για αναψυχή των πληρωμάτων .Οι βάσεις στα Χανιά δέχτηκαν επίσης κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου RC-153 και τα P-3 Orion , ανεφοδίασαν με καύσιμα και χιλιάδες πυραύλους Τόμαχοκ και άλλα πυρομαχικά αεροπλάνα και πλοία. Όλος ο κόλπος της Σούδας αποτελούσε αγκυροβόλιο για τα τεράστια πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια και άλλα πολεμικά σκάφη.
• Δημοσιεύτηκε στον τύπο –δεν διαψεύστηκε ούτε επιβεβαιώθηκε- ότι στην καινούρια προβλήτα στο Μαράθι στη Σούδα γίνεται φορτοεκφόρτωση πολεμικού υλικού ακόμα και ραδιενεργού. Επίσης ότι ρίχνονται διάφορα απόβλητα πολεμικού υλικού ή βλήματα που ξεφεύγουν από αεροπλάνα ή καράβια στη θάλασσα. «Η βόμβα της Κρήτης», που ξέφυγε από κάποιο από τα σκάφη των ΗΠΑ που ελλιμενίζονται συνήθως στο λιμάνι της Σούδας, είναι μία μόνο από τις δεκάδες βόμβες που «απώλεσαν» πυρηνοκίνητα σκάφη.
• Αναπάντητα έχουν παραμείνει τα ερωτήματα και οι καταγγελίες για τις πτήσεις της CIA προς το Γκουανατνάμο με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο των Χανίων στο Ακρωτήρι.
• Οι βάσεις λειτουργούν με τους όρους της ψευδεπίγραφης συμφωνίας του 1983 περί «απομάκρυνσης» του ΠΑΣΟΚ και όπως αυτή ανανεώθηκε ξανά το 1990 επί Νέας Δημοκρατίας. Το καθεστώς των βάσεων παρέχει πλήρη ελευθερία χρήσης και κατοχής της γης του αέρα και της θάλασσας της περιοχής. Κανένας φορέας του ελληνικού κράτους δεν έχει το δικαίωμα να ελέγχει οτιδήποτε στη βάση. Σύμφωνα και με το νόμο περί ετεροδικίας που ψηφίστηκε στην Βουλή για το προσωπικό των αμερικάνικων βάσεων υπάρχει το ανεξέλεγκτο . Γι’ αυτό και συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής.
Κοινή διαπίστωση στο λαό μας είναι ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιδρομών ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιρακ, του Αφγανιστάν ,της Μ. Ανατολής. Αποτελούν τα δεσμά εξάρτησης της χώρας απ’ τους αμερικανονατοϊκούς . Οι βάσεις των αμερικανονατοϊκών στη Σούδα και στο Ακρωτήρι αποτελούν καθοριστικό εργαλείο στα χέρια των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων και για αυτό τα τελευταία χρόνια συνεχώς τις εκσυγχρονίζουν και τις επεκτείνουν . Και στον πιο αφελή γίνεται κατανοητό ότι , ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις και στον Καύκασο, η γειτονιά μας έχει μπει για τα καλά στον κυκεώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και οι κίνδυνοι για το λαό μας δεν είναι θεωρητικοί ,αλλά πραγματικοί και άμεσοι .
Οι βάσεις στα Χανιά αποτελούν εκτός από ορμητήριο και στόχο των στον πολεμικών επιχειρήσεων των μεγάλων δυνάμεων .

Η «δημοκρατία τους» και τα «οφέλη» απ’ τις δραστηριότητες των βάσεων

Στις 18 Οκτώβρη 2008 μέρα του αντιπολεμικού ,αντιβασικού συλλαλητηρίου, ο υφυπουργός άμυνας βρισκόμενος στα Χανιά , δήλωνε προκλητικά : «έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν όσοι διαφωνούν με την παρουσία των βάσεων στη χώρα , αλλά έχω και εγώ το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου για το οφέλη απ’ την παρουσία τους!!!.» Σκόπιμα βέβαια ο υφυπουργός δεν μας είπε «πόσο δημοκρατικά» η κυβέρνηση της Ν.Δ μαζί και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επέβαλλαν στο λαό μας την παρουσία των αμερικανονατοϊκών βάσεων και έχουν μετατρέψει τον τόπο σε ορμητήριο δολοφονικών επιδρομών απέναντι στους λαούς. Ούτε πόσες φορές οι διαδηλωτές έχουν αντιμετωπιστεί με τη βία των ΜΑΤ και τα δακρυγόνα . Καμιά κουβέντα για τους νεκρούς που έχει δώσει ο λαός μας στον αγώνα ενάντια στην εξάρτηση απ’ τους αμερικανονατοϊκούς. Να θυμηθούμε μόνο τους Κουμή , Κανελλοπούλου που δολοφονήθηκαν στην πορεία του Πολυτεχνείου του 1980 .Αυτή είναι η δημοκρατία τους!!
Όσο για τα οφέλη των βάσεων :
Τα πεδία βολής ( δοκιμής νέων οπλικών συστημάτων –τοξικών ή ραδιενεργών ), οι συχνές πτήσεις αεροπλάνων , τα ραντάρ, ο ελλιμενισμός πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων ή υποβρυχίων κλπ ,συνθέτουν ένα βεβαρημένο περιβάλλον με δυσοίωνες προοπτικές για τον ντόπιο πληθυσμό. Πρωτοβουλίες επιστημόνων που ερευνούσαν τη συσχέτιση των αυξημένων περιστατικών καρκίνου με τις λειτουργίες των βάσεων στα Χανιά , εμποδίστηκαν με διάφορους τρόπους και δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν Γεγονός όμως είναι ότι τα νοσοκομεία του Ηρακλείου , των Παίδων της Αθήνας κλπ είναι γεμάτα με καρκινοπαθείς από την περιοχή των Χανίων , αλλά και της Κρήτης. Ο κόσμος των Χανίων το αντιλαμβάνεται, ανησυχεί και δεν διασκεδάζεται με ψεύτικους εφησυχασμούς διαφόρων παραγόντων
Οι συμπεριφορές των ράμπο απέναντι στο λαό είναι συμπεριφορά στρατού κατοχής. Κατά καιρούς δημοσιεύονται γεγονότα βιασμών, επιθέσεων και προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι στο ντόπιο πληθυσμό. Η «οικονομική άνθηση» που προσφέρουν σαν αντάλλαγμα οι ΗΠΑ είναι η εξάπλωση της πορνείας και των ναρκωτικών .Οι δηλώσεις του Νομάρχη Χανίων , δημάρχων, βουλευτών και άλλων τοπικών παραγόντων για τα «οφέλη» απ’ τη λειτουργία των βάσεων μας επαναφέρουν στη μνήμη το εξευτελιστικό ,για το λαό μας, της δεκαετίας του ’50, «κορίτσια ..ο στόλος», που περιγράφει με τραγικό τρόπο την εξαθλίωση που είχε οδηγήσει το ξενόδουλο καθεστώς και η αμερικανοκρατία το λαό.

Όχι στα υποκριτικά δάκρυα για τους πρόσφυγες.

15χρονος Αφγανός σκοτώνεται από έκρηξη μηχανισμού σε σκουπίδια. Τραυματίζεται η αδελφή του.
Σε καιρούς που:
-Οι ρακοσυλλέκτες θα πληθαίνουν από όλες τις φυλές μη δε εξαιρουμένης της ελληνικής,
-οι πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και έξαρσης της ανεργίας στο όνομα του «ξεπεράσματος» της κρίσης είναι ο κανόνας,
-είναι επιτακτική ανάγκη και ζήτημα ζωής να αναπτυχθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που θα βροντοφωνάξει «ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ», « ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ», κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που χειροκροτούν γκρινιάζοντας τις κυβερνητικές επιλογές,
Εκρήξεις –βομβιστικές ενέργειες σαν αυτή που δολοφόνησε το νεαρό Αφγανό συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό που επιδιώκεται απ’ τη μεριά του συστήματος και δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη»να χτυπάει διαδηλώσεις να τις πνίγει στα χημικά και να συλλαμβάνει απ’ το σωρό διαδηλωτές. .Παραμένει βέβαια ανοιχτό το θέμα ποιες απ’ αυτές τις ενέργειες έχουν πίσω τους παρακρατικά, πρακτόρικα ή και κρατικά πρόσωπα. Πρόσφατο δείγμα ο εμπρησμός της συναγωγής στα Χανιά που έγινε από Αμερικάνους και Βρετανούς, που όπως γράφτηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες είχαν σχέση με τη αμερικανοΝατοϊκή βάση
Η παρέμβαση μου όμως αυτή, έχει σαν κύριο σκοπό να καταγράψει την υποκρισία των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για το ενδιαφέρον τους για την οικογένεια του Αφγανού πρόσφυγα και να εξαγνίσουν μ’ αυτό τον τρόπο τη συμβολή τους στο δράμα του Αφγανικού λαού, όταν :
-Ο ελληνικός στρατός συνεχίζει να συμμετέχει με τις νατοϊκές δυνάμεις στη κατοχή του Αφγανιστάν και μάλιστα θα βρίσκεται τώρα και στις εμπόλεμες περιοχές.
-¨Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων των αμερικανονατοϊκών. Πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν πετάξει στο δρόμο της προσφυγιάς εκατομμύρια ανθρώπους (Αφγανιστάν πάνω από 4 εκατομμύρια, ΙΡΑΚ, Σομαλία κλπ). Ιδιαίτερα οι Βάσεις στο Ακρωτήρι και στη Σούδα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση αυτών των πολέμων .
-Το κράτος με τους μηχανισμούς καταστολής συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες και στους μετανάστες σαν να είναι ζώα και τους στιβάζει σε καταυλισμούς φυλακές.(Σάμος –Πάτρα κλπ..)
Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών. Εκατομμύρια άνθρωποι θα σπρώχνονται στη προσφυγιά. Μαζί με την αλληλεγγύη μας για ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και την απαίτηση για ίσα δικαιώματα σε όλους όσους ζουν στο τόπο μας, είναι χρέος μας να ξαναζωντανέψουμε το αντιϊμπεριαλιστικό –αντιβασικό κίνημα .Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων
Χανιά 31-03-2010

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα σε αριθμούς

• Η εισβολή των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ έχει προκαλέσει ως τώρα το θάνατο 55.000 Ιρακινών.
• Χίλια παιδιά κάθε μήνα χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται από αμερικανικές και βρετανικές βόμβες διασποράς που δεν είχαν εκραγεί κατά τη ρίψη τους.
• Οι ενδείξεις των οργάνων που μετρούν την ακτινοβολία σε κατεστραμμένα από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου ιρακινά τανκ είναι τόσο υψηλές, ώστε οι ερευνητικές ομάδες του βρετανικού στρατού φορούν ειδικές λευκές, ολόσωμες στολές ραδιοπροστασίας, μάσκες και γάντια. Τα παιδιά στο Ιράκ παίζουν πάνω και γύρω από αυτά τα τανκ.
• Όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, παθαίνουν καρκίνο και δυσπλασίες
• Στον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ ρίχτηκαν 320 τόνοι ουρανίου, στο Κόσοβο 10 τόνοι και στο δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ 75 τόνοι.
• Μετά τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ τα κρούσματα καρκίνου αυξήθηκαν κατά 700% και οι δυσπλασίες κατά 1000%.
• Τα παιδιά του 67% των βετεράνων του πρώτου πολέμου παρουσίασαν σοβαρότατες ασθένειες.
• Μετά τον πόλεμο στο Κόσοβο τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό αυξήθηκαν κατά 166%.
• Τα επίπεδα ραδιενέργειας που μετρήθηκαν στη Βαγδάτη μετά τον περυσινό πόλεμο βρέθηκαν 1.000-1900 φορές υψηλότερα από πριν.