επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
Επί τρία χρόνια 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν αποκλεισμένοι στη Γάζα στερούμενοι τα στοιχειώδη. Τρόφιμα , πόσιμο νερό, φάρμακα . Τα παιδιά τους ζουν σε καθεστώς τρόμου . Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ ενάντια στους κατοίκους της Γάζας που είχαν σαν αποτέλεσμα πάνω από 1400 θύματα .Αυτές τις μέρες το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ξανά να βομβαρδίζει τη Γάζα και καθημερινά ανακοινώνονται θύματα Παλαιστίνιοι . Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε να απαγορεύσει κι αυτή την οποιαδήποτε διέλευση των Παλαιστινίων απ’ τα σύνορα της οδηγώντας έτσι τους κατοίκους της Γάζας στην εξόντωση.
Ο Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μ. Ανατολή . Οι σιωνιστές όχι μόνο του στερούν το δικαίωμα να έχει λεύτερη πατρίδα ,αλλά και σ’ αυτά τα εδάφη που τον έχουν περιορίσει να «ζει», του απαγορεύουν να χτίζει σχολεία, να παράγει προϊόντα, να προσπαθεί να οικοδομήσει το μέλλον του και να εκλέγει αυτούς που θέλει να τον κυβερνήσουν. Το Ισραήλ στηρίζεται απροκάλυπτα απ’ τις ΗΠΑ και την Ε.Ε και ενθαρρύνεται απ’ τη στάση τους στις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπολύει ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για λεύτερη Παλαιστίνη είναι εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και για αυτό θέλουν να τον καταπνίξουν.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , αλλά και η προηγουμένη της Ν.Δ έχουν δώσει απλόχερα τη στήριξη τους στο Ισραήλ. Οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στο Ακρωτήρι των Χανίων καθοδηγούσαν τους Ισραηλινούς κατά τη διάρκεια των περσινών βομβαρδισμών ,και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ έχουν γίνει καθεστώς.

Σήμερα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και νέες εστίες πολέμου ανάβουν προκειμένου οι μεγάλες δυνάμεις να ανακατανείμουν αγορές και πλουτοπαραγωγικές περιοχές, η αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων και κάθε λαό που αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστές δεν είναι απλά ηθικό-ανθρωπιστικό καθήκον. Είναι όρος για την παραπέρα ανάπτυξη του αντιπολεμικού –αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος. Στο όνομα της κρίσης οι ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο, επιβάλλουν σε εκατομμύρια εργαζόμενους καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και ταυτόχρονα δεν θα διστάσουν να τους στείλουν κρέας στις μηχανές του πολέμου προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ο λαός μας, η νεολαία οι εργαζόμενοι μαζί με τους αγώνες για να μη πληρώσουμε τη κρίση τους πρέπει να δυναμώσουμε και τον αντιϊμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα Για διώξουμε τις αμερικανονατοϊκές βάσεις απ’ τον τόπο μας.

Η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης καταγγέλλει τις δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας και καλεί το λαό μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Χανιά 11-01-10


Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.