επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Μ’ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Για άλλη μια φορά καταγγέλθηκε στον τοπικό τύπο (12-07-2010) από κατοίκους της Παλιάς Πόλης η προκλητική συμπεριφορά μεθυσμένων Αμερικανών στρατιωτών το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Η Επιτροπή κατά των βάσεων και της Εξάρτησης και άλλοι φορείς της πόλης μας έχουν καταγγείλει πολλές φορές και καταγγέλλουν τη συμπεριφορά στρατού κατοχής που επιδεικνύουν οι αμερικανονατοικοί όταν κυκλοφορούν στην πόλη μας. Η ύπαρξη και λειτουργία των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων στη Σούδα και στο Ακρωτήρι, εκτός των άλλων, αποτελούν πηγή ρύπανσης, πολιτιστικής υποκουλτούρας και κινδύνων για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Καμιά οικονομική ανάσα δεν πρόκειται να αποφέρουν οι αμερικανο-νατοϊκοί ράμπο στην περιοχή, όπως κατά καιρούς διατυμπανίζουν οι τοπικοί παράγοντες (βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι κλπ)

Το παλλαϊκό αίτημα για ξεπέταγμα των βάσεων από τόπο μας γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.

· Στις μέρες μας τα νέα πολεμικά σενάρια είναι έτοιμα στα συρτάρια των γερακιών του πολέμου.(Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τον Καύκασο, η Β. Κορέα(;), τα Βαλκάνια (;),η Ανατολική Μεσόγειος(;) ). Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί όσο οξύνονται , τόσο προετοιμάζουν το έδαφος για να ανάψουν νέες φωτιές και να σπείρουν τον όλεθρο. Στους καιρούς της κρίσης, για ένα λόγο παραπάνω, οι καπιταλιστές –ιμπεριαλιστές δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές,παρά μόνο τα κέρδη και τη κυριαρχία τους.

· Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ αναγορεύει τη λυκοσυμμαχία σε «προστάτη των λαών απ’ την τρομοκρατία, μέχρι τις κλιματικές αλλαγές και τις κοινωνικές εκρήξεις », δηλαδή σε προστάτη των αμερικανο-νατοϊκών συμφερόντων όπου γης.

· Οι βάσεις χρησιμοποιούνται μόνιμα ενάντια στους γειτονικούς λαούς .Πρόσφατα είναι τα κοινά γυμνάσια Ελλάδας –Ισραήλ και οι πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια σε Αφγανιστάν κλπ.

· Είναι δεδομένη και δηλωμένη η υποτακτικότητα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , αλλά και όλων των πολιτικών εκφραστών της ξενόδουλης αστικής τάξης με ότι αυτό συνεπάγεται για το λαό και τη χώρα.

Η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης θεωρεί ότι μαζί με τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στη ζωή και στη δουλειά ,ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν το ΔΝΤ ,Ε.Ε και αστικά κόμματα ,είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναβγεί πλατιά και μαζικά το αντιϊμπεριαλιστικό –αντιβασικό κίνημα στους δρόμους .

Χανιά 13-07-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.