επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Όταν οι ιμπεριαλιστές "συμφωνούν για αφοπλισμούς"προετοιμάζονται για πόλεμο.

Νέα συμφωνία SΤART υπογράφηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία την προηγούμενη βδομάδα .47 κράτη μετείχαν στη διάσκεψη για τα πυρηνικά στην Ουάσιγκτον, στις 12-13/4/2010 και συμφώνησαν 1)να «προστατέψουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια απ’ τους τρομοκράτες» !!!!, 2) Ουκρανία, Καναδάς και Μεξικό να παραδώσουν αποθέματα ουρανίου και πλουτωνίου σε Ρωσία και ΗΠΑ για …φύλαξη. και 3) Όλοι ανακήρυξαν τον κοινό εχθρό ….το ΙΡΑΝ και τη Β. Κορέα.
Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οι συγκαλυμμένες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ρωσία , ΗΠΑ, Κίνα Γαλλία κλπ μας θύμισαν την άλλη «συμφωνία ειρήνης» παραμονές της δεκαετίας του ’90 . Τη συμφωνία Ρήγκαν Γκορμπατσώφ. Συμφωνία που ακολούθησε…….. ο πρώτος πόλεμος στον Κόλπο, στο Ιράκ, οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία και η διάλυση της, οι πόλεμοι στον Καύκασο, στο Αφγανιστάν, ο 2ος πόλεμος στο Ιρακ, οι καθοδηγούμενες εξολοθρεύσεις των λαών της Αφρικής, η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την ανατολή κλπ, κλπ,κλπ
Οι όλες κινήσεις των ιμπεριαλιστών αποκαλύπτουν : 1ο .Οι ΗΠΑ ποτέ δεν παραιτήθηκαν από το στρατηγικό στόχο της παγκόσμιας κυριαρχίας . Το νέο πυρηνικό δόγμα του Ομπάμα φανερώνει ότι οι ΗΠΑ θέτουν τους δικούς τους όρους και αποσκοπούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς με Ρωσία ,αλλά και με τη Κίνα . Δεν είναι τυχαίο ότι το έγγραφο της Ουάσιγκτον για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ αναφέρει για τη Κίνα ότι, «εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις μελλοντικές στρατηγικές προθέσεις της Κίνας». Επίσης η νέα SΤART προέκυψε έχοντας σαν δεδομένο ότι η εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ θα εγκατασταθεί νοτιότερα (στα Βαλκάνια και που;)
Αυτό που είναι βέβαιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, είναι ότι οι ΗΠΑ σήμερα διαθέτουν 2200 στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές, η Ρωσία 2800 -3000, η Βρετανία 185, Γαλλία 300, Κίνα 240, Ισραήλ 80-106 ,Πακιστάν 60-90, Ινδία περίπου 60 και Β. Κορέα λιγότερες από 10. Ισραήλ, Ινδία, Πακιστάν, Β. Κορέα δεν έχουν υπογράψει τη συνθήκη ΤΝΤ. Σ’ αυτό το οπλοστάσιο να προσθέσουμε όλα τα άλλα πυρηνικά όπλα μικρότερου βεληνεκούς με εμπλουτισμένα ή απεμπλουτισμένα ραδιενεργά υλικά γόμωσης, όλα τα συνεχώς εκσυγχρονιζόμενα συμβατικά όπλα, τα βιολογικά όπλα κλπ για να αντιληφθούμε σε τι «πυριταποθήκη» κάθεται η ανθρωπότητα .
Εξ άλλου είναι σ’ όλους γνωστό ότι με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου βομβάρδισαν την πρώην Γιουγκοσλαβία και διαφόρων τύπων ραδιενεργά, τοξικά, χημικά κλπ χρησιμοποίησαν στον πόλεμο στο ΙΡΑΚ. Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη Φαλούτζια με παραμορφωμένα νεογέννητα .

Τι άλλο από στάχτη στα μάτια των λαών είναι λοιπόν αυτές οι συμφωνίες για μείωση των πυρηνικών και οι εναγκαλισμοί των γερακιών; Αυτό που ετοιμάζουν είναι ένας νέος γύρος αφαίμαξης των λαών μέσα απ’ τον οικονομικό στραγγαλισμό μικρότερων κρατών και εξαθλίωσης των εργαζομένων μέσα από τη δημιουργία όρων ελαχιστοποίησης του κόστους της εργασίας, αλλά ταυτόχρονα διαμόρφωση εκείνων των συσχετισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να επιβάλλουν ο καθένα προς όφελος του ανακατονομή αγορών και πλουτοπαραγωγικών πόρων. Και το τελευταίο η ιστορία διδάσκει ότι γίνεται μόνο με τα όπλα .
Για αυτό ο χαιρετισμός του Παπανδρέου και των όμοιων του για τη συμφωνία ΗΠΑ Ρωσίας δεν δείχνει παρά τη δουλικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τα ατλαντικά αφεντικά .
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Η ανάγκη να αναπτυχθεί μαζικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα είναι επιτακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.