επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ



 

                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η καταστροφή των αυτοκινήτων στο Σταυρό Ακρωτηρίου από μεθυσμένο Αμερικάνο που υπηρετεί στη βάση στο Ακρωτήρι ( όπως  γράφτηκε  στις 20-08-2012 στα Χανιώτικα Νέα) www.haniotika-nea.gr/ , έφερε ξανά στην επιφάνεια αυτό που με επιμέλεια προσπαθούν να συγκαλύψουν και να εξωραΐσουν οι τοπικοί παράγοντες ( δήμαρχοι, πρώην νομάρχες, αντιπεριφερειάρχες ,βουλευτές, κλπ ) υποδεχόμενοι  κάθε  φορά τον αμερικάνο πρεσβευτή ή τους διάφορους διοικητές των βάσεων .Ότι, δηλαδή, τα Χανιά βρίσκονται υπό αμερικανονατοϊκή κατοχή και η παραμονή και λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων στο Ακρωτήρι και στη Σούδα μόνο κινδύνους εγκυμονούν για το λαό μας και τη χώρα.
Η συμπεριφορά αυτή  του αμερικάνου στρατιώτη δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός."Για άλλη μια φορά καταγγέλθηκε στον τοπικό τύπο (12-07-2010) από κατοίκους της Παλιάς Πόλης η προκλητική συμπεριφορά μεθυσμένων Αμερικανών στρατιωτών το προηγούμενο σαββατοκύριακο.' από παλιότερη ανκοίνωση της Επετροπής. Να θυμίσουμε  όμως και την εικόνα της πόλης μας  κάθε φορά  που ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο προσέγγιζε το λιμάνι της Σούδας και οι χιλιάδες ράμπο ξεχύνονταν στην πόλη για να διασκεδάσουνε, να ξεκουραστούν μετά από το «φιλάνθρωπο έργο τους», της δολοφονίας των λαών του Ιράκ, του Αφγανιστάν κλπ. Καταγγέλουμε την προκλητική και τραμπούκικη αυτή συμπεριφορά που χαρακτηρίζει κατακτητές, απαιτούμε να μην ισχύσει η ετεροδικία.  Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία παραμονής των βάσεων ισχύει η ετεροδικία ( να  μη δικάζονται στην Ελλάδα για οποιοδήποτε αδίκημα κι αν διώκονται)   για όλο το προσωπικό των βάσεων και τους συγγενείς τους , τα πληρώματα των πλοίων που ελλιμενίζονται  και γενικά για τον αμερικάνικο στρατό. Σε ένα αντίστοιχο περιστατικό το 2003,με ξυλοδαρμό χανιώτισσας αναγκάζονται οι αμερικανοί  κάτω απ΄ τον ξεσηκωμό του λαού των Χανίων να αποδεχτούν δίκη στα Χανιά. ¨Όμως παραμονές της δίκης ο Διοικητής της βάσης Χέλερ γράφει προς τον εισαγγελέα Χανίων "Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο M. J. V., του οποίου η ποινική δίκη έχει ορισθεί για τις 11.4.2003, ξέφυγε από την κράτηση των ΗΠΑ και είναι ήδη δραπέτης. Οι στρατιωτικές και πολιτικές αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ ήδη κάνουν εντατικές προσπάθειες να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον M. V. Οι ΗΠΑ λαμβάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν μια ακόμα φορά τον σεβασμό και την εκτίμησή τους".  «Ελευθεροτυπία» 12-04-2003

Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-Ρώσων-Ευρωπαίων κλπ ) στην ανατολική Μεσόγειο με τις επεμβάσεις στην Συρία , η προετοιμασία αλλά και οι πολεμικές  κραυγές  του Ισραήλ και των ΗΠΑ για στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ιράν προδιαγράφουν επικίνδυνες καταστάσεις για τους λαούς της περιοχής, για τον ίδιο το λαό μας.  Οι αμερικανονατοϊκές εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι και στο Λιμάνι της Σούδας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα   του επιθετικού μηχανισμού των ΗΠΑ, όπως έχει φανεί σε όλες τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις και την πιο πρόσφατη ενάντια στη Λιβύη. Η χώρα  και ο λαός μας κινδυνεύουν άμεσα απ’ την εμπλοκή τους σε πολεμικές αναμετρήσεις που θα τους οδηγήσει η ξενόδουλη και υποτελής πολιτική της άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού.
   Απαιτείται άμεσα  να τεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ταυτόχρονα με την πάλη για τα δικαιώματα στη ζωή, το δυνάμωμα του αντιϊμπεριαλιστικού–αντιπολεμικού -αντιβασικού αγώνα.    Ο  λαός μας  -και ο χανιώτικος λαός ιδιαίτερα-  με πολλούς τρόπους έχει  εκφράσει την αντίθεσή του και έχει αγωνιστεί για το διώξιμο των αμερικανονατοϊκών βάσεων από τον  τόπο μας, ενάντια στη χρησιμοποίηση των εδαφών μας ως  ορμητήρια θανάτου. Αυτός ο αγώνας πρέπει να ξαναζωντανέψει και να δυναμώσει!
                                                                Χανιά  21-08-2012