επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μαζικό αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


● Μαζικό αντιιμπεριαλιστικό –αντιπολεμικό κίνημα
ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
● Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία.
Η πρόσφατη κατάρριψη του τούρκικου πολεμικού αεροσκάφους απ’ τη Συρία ήρθε να προσθέσει κι άλλο μπαρούτι στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το καθεστώς του Άσαντ πνίγει στο αίμα το λαό της Συρίας προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία  κι απ’ την άλλη μεριά ΗΠΑ , Γαλλία ενισχύουν στρατιωτικά και με όποιους τρόπους μπορούν υποχείρια τους, αντιπάλους του Άσαντ προωθώντας τα συμφέροντα τους στην περιοχή. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χτύπημα στο Ιράν, ενώ και η Κίνα διεκδικεί ρόλο στην  περιοχή.
Ο λαός της Συρίας πληρώνει με το αίμα του την όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.  ΗΠΑ, Ρωσία , ΕΕ, ιδιαίτερα, Γαλλία, , κλπ εναλλάσσουν τους οικονομικούς εκβιασμούς με τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε όποια χώρα θεωρούν ότι διακυβεύονται τα στρατηγικά τους συμφέροντα.  
Είμαστε μπροστά σε επικίνδυνες και καταστροφικές εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής κι όχι μόνο. Τα ρώσικα αεροπλανοφόρα πλέουν αντιμέτωπα με τον 5ο αμερικάνικο στόλο  στα νερά της Μεσογείου. Η Γαλλία δια στόματος Ολάντ  πρόλαβε να δηλώσει, ότι θα συμμετέχει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία εφ’ όσον αποφασιστεί.
Όλα δείχνουν, ότι οι εξελίξεις είναι άκρως ανησυχητικές, γιατί δεν θα πρόκειται για ένα ακόμη περιφερειακό πόλεμο. Ο άγριος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων τροφοδοτεί την οικονομική κρίση και έχει θέσει ξανά επί τάπητος το ξαναμοίρασμα αγορών και πηγών πλούτου. 
Πρόσφατος είναι  ο βομβαρδισμός της Λιβύης  από τους αμεριακανονατοϊκούς , η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας και το ξεσπίτωμα δεκάδων χιλιάδων λαού. Χιλιάδες οι δολοφονημένοι και σακατεμένοι και δεκάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες, εκτός απ’ αυτούς που πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου. Η καταστροφή της Λιβύης αποτελεί την ολοκλήρωση του «ανθρωπιστικού»  έργου των ιμπεριαλιστών, όπως το κομμάτιασμα της
Γιουγκοσλαβίας και τόσων άλλων χωρών και λαών, που τους «έθεσαν υπό την προστασία τους».
Τα κροκοδείλια δάκρυα των Δυτικών για το λαό της Συρίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προετοιμασίας και αποπροσανατολισμού των λαών για την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Δυστυχώς σ’ αυτήν  τους την προσπάθεια έχουν χέρι βοήθειας και από λεγόμενους αριστερούς της ΕΕ, οι οποίοι  εκθείαζαν, αν δεν παρότρυναν  την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία  και την επιδρομή στη Λιβύη.
           Η χώρα  και ο λαός μας κινδυνεύουν άμεσα απ’ την εμπλοκή τους σε πολεμικές αναμετρήσεις που θα τους οδηγήσει η ξενόδουλη και υποτελής πολιτική της άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού. Η αστική τάξη προκειμένου να σώσει το τομάρι της δεν θα διστάσει να εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή.
   Απαιτείται άμεσα  να τεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ταυτόχρονα με την πάλη για τα δικαιώματα στη ζωή, το δυνάμωμα του αντιϊμπεριαλιστικού–αντιπολεμικού -αντιβασικού αγώνα.  Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται για να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους χωρίς ξένους «προστάτες».
Ο  λαός μας  -και ο χανιώτικος λαός ιδιαίτερα-  με πολλούς τρόπους έχει  εκφράσει την αντίθεσή του και έχει αγωνιστεί ενάντια στην ύπαρξη και τη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στον  τόπο μας, στη χρησιμοποίηση των εδαφών μας ως  ορμητήρια θανάτου. Αυτός ο αγώνας πρέπει να ξαναζωντανέψει και να δυναμώσει!

Οι  λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες !
                Έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά!  
                      Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ε.Ε!
                                                                                       Χανιά 30-06-2012
ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 


            αναρτήθηκε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ ( 30-06/1-07) στα Χανιά