επικοινωνία:epitropikatatonbaseon@gmail.com

Λίγα λόγια για το blog

Ζούμε στην εποχή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών κι όσο η οικονομική κρίση θα βαθαίνει, θα αυξάνονται και οι πολεμικές συγκρούσεις και το κυνήγι των εξοπλισμών.Ιράκ ,Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ινδονησία ,Αφρική, οι λαοί παλεύουν ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος χωρίς πολέμους, ξεσπιτωμένους και πρόσφυγες.Η επιτροπή κατά των βάσεων καιτης εξάρτησης απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε νεολαίο σε κάθε συλλογικότητα,σε όλους που θέλουν να ενισχύσουν και να δυναμώσουν το αντιβασικο -αντιϊμπεριαλισικό κίνημα. Για να σταματήσει η χώρα να είναι ορμητήριο πολέμου, πριν τα Βαλκάνια και εμείς μαζί γίνουμε θέρετρο και πολεμικών αναμετρήσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ

ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο “Chaurles de Gaulle” προκειμένου να ξεκουραστεί το πλήρωμα του μετά «τους ανθρωπιστικούς» βομβαρδισμούς ενάντια στο λαό της Λιβύης. Είναι το αεροπλανοφόρο που καταγγέλθηκε από τον βρετανικό τύπο ότι αδιαφόρησε για ένα πλοιάριο με μετανάστες ,από τους οποίους πέθαναν οι περισσότεροι. Καταλήφθηκε ,λοιπόν ξανά η πόλη μας απ’ τους ράμπο ( Γάλλους αυτή τη φορά ), ενώ καθημερινά οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στο Ακρωτήρι και στη Σούδα σπέρνουν το θάνατο και τον όλεθρο. Ο τόπος μας έγινε πάλι ορμητήριο πολέμου, στο όνομα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί, και διάφοροι «πρόθυμοι», συμμετέχουν στη μάχη του ελέγχου και αποικιοποίησης της Λιβύης ,την οποία ονόμασαν «απελευθέρωση του λιβυκού λαού». Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει γη ,αέρα ,λιμάνια και συμμετέχει κι αυτή σ’ αυτή τη σφαγή.
Γι άλλη μια φορά η πόλη μας μετατρέπεται σε σύγχρονη «Τρούμπα» και χώρο αναψυχής των ράμπο. Η δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων πιστή στη ν υποτελή πολιτική της κυβέρνησης υποδέχτηκε τους κατακτητές, ευελπιστώντας ότι τα λίγα αιματοβαμμένα ευρώ θα κουκουλώσουν τη φτώχεια και τη ανέχεια που μαστίζει και την πόλη μας.
Η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους δρόμους των ιμπεριαλιστικών πολέμων . Αυτοί που σήμερα βομβαρδίζουν το λαό της Λιβύης , κατέστρεψαν το Ιράκ και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ,όπως και στο Αφγανιστάν, και ‘έσπρωξαν στην προσφυγιά χιλιάδες ανθρώπους. Δεν θα διστάσουν λοιπόν οδηγήσουν στο σφαγείο του πολέμου οποιοδήποτε λαό θεωρούν ότι είναι εμπόδιο στα συμφέροντα τους.
Ο ελλιμενισμός των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων, οι αμέτρητες πτήσεις των μαχητικών ή άλλων στρατιωτικών αεροπλάνων εγκυμονούν και άμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής ,αφού είναι γνωστό ότι εκπέμπουν πολύ τοξικά καυσαέρια και κανείς δεν εγγυάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας απ’ το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο .
Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο οι αγώνες ενάντια στην πολιτική της φτώχειας της ανεργίας και της καταστολής να δεθούν με την πάλη για ο διώξιμο των βάσεων του θανάτου, για να μη χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο πολέμου. Οι ίδιοι ιμπεριαλιστές που μας επιβάλλουν τα μνημόνια ,σφίγγουν όλο και πιο πολύ τις αλυσίδες και σέρνουν τη χώρα στις συμπληγάδες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα . Απέναντι στην υποτακτική και δουλοπρεπή στάση της κυβέρνησης ,της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και των τοπικών παραγόντων να αντιτάξουμε το δίκιο του λαού μας να είναι αφέντης στη χώρα του και να ζει ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς.
Χανιά 12-05-2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ